Reviews

Steeds weer zijn mensen blij verrast na een testrit op een bamboe fiets. Zie hieronder enkele ervaringen.

Tweet Katje. Wat een mooi ding

 

 

 

 

 

Linda en Mark uit Rotterdam testten beiden een volle week een bamboe fiets tijdens hun woon-werkverkeer. Hier vind je hun ervaringen. Mooie quotes: "De Erasmusbrug? Een eitje!" en "Fantastisch is dat de fietsen volledig op maat gemaakt kunnen worden en het contact met de leverancier, heel warm en persoonlijk is. Een aanrader!”

Review van een Professional Organiser uit Leiden die het liefst haar klanten bezoekt op een bamboe fiets: Klik hier

 • Triathleet: "De eerste meters die ik maakte op deze (test)bamboeracefiets was voor mij een openbaring. Dat je op zo een fiets, zo lekker kan fietsen?! 10 minuten heb ik de fiets geprobeerd, maar ik wist meteen...deze fiets wil ik langer proberen!"
 • 18 november 2015, nav proefrit: "een openbáring! De fiets is lekker licht en fiets erg comfortabel"
 • ‘Hij is heel stevig, echt een goede fiets'
 • 'Het frame is behoorlijk stijf en vergelijkbaar met een stalen of aluminium frame. Ik heb absoluut geen problemen met of twijfel gehad over de sterkte. Sprongen van een meter hoog zijn geen probleem.'
 • 'Het frame is licht en sterk. Ziet er ook stoer uit!'
 • Helemaal wauw! Heerlijke fiets, ziet er gaaf uit!
 • Fietst licht en comfortabel. Het overwegen waard!
 • "Het ritje wat ik op de bamboe racefiets maakte was wel heel kort maar voldoende om vast te stellen dat het rijgedrag me uitstekend bevalt. Het rijdt heel comfortabel doordat de trillingen van de weg grotendeels geabsorbeerd worden maar genoeg stijfheid om veel energie om te zetten in voorwaartse snelheid. In vergelijking met mijn racefiets denk ik dat de bamboe-fiets iets harder zit doordat de achtervork niet gebogen is zoals bij het titanium frame.

  Het bijzonderste van de bamboe-fiets is zijn geluid. Ik ben frames van staal en titanium gewend en ik kom regelmatig bij trainingen carbon-fietsen tegen, maar het bamboe klinkt echt anders. Peter Winnen had een mooi stukje over de houten racefiets van Jan Gunneweg ('Met de muziek mee', in de bundel 'Het snot voor ogen'), dat eindigt met de zin: "Mijn benen zullen weer zingen, sterker nog, op mijn honderdste verjaardag klinken ze beter dan ooit."
  Ik twijfel er niet aan dat met een ander natuurlijk materiaal als bamboe precies hetzelfde zal gebeuren en de Bamboosero de Stradivarius onder de fietsen zal blijken te zijn. ; )"
 • Voor de complete review van de Triathleet kijk je hier

Zelf een testrit maken? Geen probleem! Maak een afspraak via 06-22699588 of mail naar info<at>bamboefietsen.nl

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.